genieten-in-noordwijk

Klaar voor jouw vakantie...

Strand / Strand pendel


De Blauwe Vlag

Noordwijk heeft De Blauwe Vlag. Het internationaal kwaliteitslabel dat jaarlijks wordt toegekend aan badplaatsen die zich inzetten voor een schone, milieuvriendelijke én veilige zwemomgeving. De Blauwe Vlag betekent dat er is gekeken naar onder andere de zwemwaterkwaliteit, de sanitaire voorzieningen, de voorzieningen voor mindervaliden en de kwaliteit van het strand.


QualityCoast

Ook heeft Noordwijk het Europese keurmerk QualityCoast. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan internationale kustplaatsen die bijzondere inspanningen hebben geleverd op het gebied van toerisme en milieuzorg, voor het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed.


Stichting Nederland Schoon

Naast dit alles werkt Noordwijk nauw samen met Stichting Nederland Schoon op projecten zoals MyBeach.


Duindamse en Langeverderslag

Noordwijk aan Zee kent eigenlijk verschillende stranden: de stranden aan de noord- en zuidboulevard en de Duindamse- en Langevelderslag, die richting Zandvoort liggen. Door hun ligging hebben zowel de Duindamse- als de Langevelderslag een heel andere sfeer dan de stranden aan de beide boulevards nabij het centrum. De strandafslagen zijn omgeven door natuur, duinen en rust. De Duindamseslag is alleen bereikbaar via een loop-/fietspad door de duinen. Aan het einde van de Langevelderslag ligt St(r)andplaats Nederzandt, dat wel bereikbaar is met de auto.

Strandregels

Het ruim 13 kilometer lange strand van Noordwijk is vrij te betreden, maar er gelden wel regels om een zo aangenaam mogelijk verblijf voor iedereen te garanderen en het strand van Noordwijk schoon te houden. Bekijk een overzicht van de regels.

Ook honden zijn welkom op het strand van Noordwijk. Kijk op de pagina honden voor meer informatie.


Jutter strandstoelen

Ook mensen die minder goed ter been zijn, kunnen het strand op. Het hele jaar door zijn 'Jutter' strandrolstoelen kosteloos beschikbaar. Deze zijn geheel van kunststof, hebben zachte, brede luchtbanden en zijn bestand tegen zeewater zodat ze een stukje in zee kunnen. Van april tot september zijn deze strandstoelen te reserveren via de strandpaviljoens Take2, Alexander Beach Club, De Klink, Koele Costa, De Zeespiegel en Nederzandt. Gedurende de winterperiode (medio oktober t/m maart) zijn ze te reserveren bij de heer C. Imthorn, telefoon: +31 (0)6 - 20 43 11 18.

Ook rijdt de gratis Strandpendel weer in de maanden juli en augustus op zondag bij mooi strandweer en andere zeer hete stranddagen

Evenementen in Noordwijk Bekijk de kalender »
genieten-in-noordwijk

Kom genieten aan de kust in Noordwijk
vele attracties en boeiende steden in de buurt!

Bij Noordwijk Vakanties bent u aan het goede adres voor het boeken van een bungalow vakantie in Noordwijk. Wij verhuren verschillende accommodaties op diverse parken.

Deze parken liggen allemaal ten noorden van Noordwijk op ongeveer 2 kilometer van de bebouwde kom. De woningen hebben het comfort van de moderne tijd.

Lange stranden, duinen, bossen en bollenvelden in het achterland liggen op loopafstand. In de directe omgeving kunt u wandelen, fietsen, paardrijden, bowlen, golfen, zeilen en nog veel meer strandactiviteiten.

Bekijk alle vakantiehuizen lees verder »